Slovenskí spotrebitelia mohli po prvýkrát ochutnať výrobky Hellmann´s v roku 1992, keď firma Best Foods kúpila od tehdejších štátnych Hydinnásrkych závodov výrobný závod v Zábřehu na Morave a začala tam vyrábať majonézu a tatársku omáčku Hellmann´s.
V roku 2000 prevzala už nadnárodnú firmu Best Foods britská národná korporacia Unilever, ktorá sa radí na jedno z popredných miest nielen v potravinárskom priemysle.
Filozofiou značky Hellmann's je štát na strane jedla. Veríme, že vďaka tým najlepším surovinám dokážeme každému jedlu dodať skvelú chuť. Našou ambíciou je navyše vyrábať aj produkty, ktoré sú dobré pre nás aj našu planétu. Preto je naša receptúra postavená na udržateľných surovinách a teraz sa posúva ešte ďalej.
Od tohto roku bude značka Hellmann's vo svojich majonézach, tatárskych omáčkach a salátových dresingoch používať 100% vajec z voľného chovu. Robíme tak ďalší krok vpred v našich záväzkoch na podporu dobrých životných podmienok pre zvieratá. Okrem toho využívame aj ďalšie udržateľne pěstované suroviny, v Hellmann's ponuke naďalej nájdete aj produkty so zníženým obsahom cukru alebo úplne vegánskej alternatívy.
Okrem iného sa zameriavame aj na boj proti plytvaniu potravinami v domácnostiach, a to konkrétne kampaňou, ktorou inšpirujeme k využitiu maxima zo surovin, ktoré už doma máme. Tím spoločne prispievame k zodpovednému a udržateľnému využitiu jedla. V neposlednom rade spolupracujeme so spolkom Zachráň jedlo alebo s občianskym združením Free Food na Slovensku, aby dopad nášho poslania bol ešte väčší.