Príprava
Najprv začnite marinovaním kuracích pŕs. V miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej, ryžový ocot, med, nastrúhaný zázvor, roztlačený cesnak, soľ aj korenie a vytvorte marinádu. Kuracie prsia vložte do uzatvárateľného plastového vrecka alebo plytkej misky a zalejte ich vytvorenou marinádou. Vrecko uzavrite alebo misku prikryte a vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby sa mäso marinovalo.
Rozohrejte gril alebo panvicu na stredne silnom ohni. Ľahko ju vymažte tukom a kuracie prsia grilujte alebo smažte na panvici asi 6-8 minút z každej strany alebo pokiaľ nie je kura úplne prepečené a nemá peknú vzorku po grilovaní alebo opekaní.
Po upečení kuracie prsia stiahnite z ohňa, nechajte ich niekoľko minút odpočinúť a potom ich nakrájajte na tenké prúžky.
Bagety rozkrojte napoly tak, aby jedna strana zostala neporušená (polky pečiva sa od seba úplne neoddelia) a vytvorilo sa vrecko. Vnútro potrite dostatočným množstvom tatárskej omáčky a pridajte vrstvu zeleniny: nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú uhorku i papriku. Na záver pridajte kúsky kuracieho mäsa, ktoré posypte koriandrom a sezamovými semienkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár