Batátová pizza s gorgonzolou a špenátom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 80 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ingrediencie

  • 7 g sušeného droždí
  • 500 g múky
  • 200 g batátov (F50F)
  • 60 ml extra panenského olivového oleja
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 300 g špenátu (F50F)
  • 200 g modrého syra (gorgonzola alebo niva)
  • Korenie chilli papričky s chilli
  • 80 g rukoly
  • 80 g vlašských orechov

Príprava

Cesto na pizzu si vytvoríme tak, že uvaríme a roztlačíme batáty. Vedľa si rozpustíme sušené droždie v 200 ml vlažnej vody. Batáty zmiešame s múkou, osolíme a hnetieme z nich cesto, do ktorého postupne pridávame vodu s droždím a olivový olej. Cesto rozdelíme na 4 diely, zakryjeme a necháme hodinu odpočinúť. Tesne pred uplynutím tejto doby si predhrejeme rúru na 200°C.

Na panvici si osmažíme huby a cibuľu pokrájané nadrobno. Keď sú hnedé, odložíme ich stranou. V rovnakej panvici postupne osmahneme špenát.

Z cesta vytvoríme 4 placky na pizzu a dáme ich na 10 minút piecť na plech vyložený papierom na pečenie.

Na čiastočne upečené pizze poukladáme zmes špenátu a húb, okoreníme papričkami s chilli a modrý syr. Pečieme ďalších 10-15 minút.

Servírujeme s rukolou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept