Príprava
Predhrejeme rúru na 200°C. Pripravíme si veľký plech a ten vyložíme papierom na pečenie.
Batáty umyjeme a nakrájame na 2 cm veľké kúsky. Dôkladne ich premiešame s olivovým olejom a rozprestrieme na plech. Pečieme ich do zmäknutia, čo trvá asi 15 minút.
Upečené batáty roztlačíme s rascou, údenou paprikou a vločkami. Do zmesi zapracujeme aj scedenú šošovicu, nasekanú petržlenovú vňať a kolieska jarnej cibuľky. Osolíme a okoreníme.
Zo zmesi tvarujeme placky, prípadne guľôčky, ktoré stlačíme. Zmes by mala vyjsť na 8 stredných, alebo 16 menších placiek. Tie necháme odpočinúť v chladničke.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a na strednom plameni placky z oboch strán opečieme. Trvá to zhruba dve až tri minúty z každej strany. Mali by byť na povrchu pekne zlatisté. Hotové placky nechávame odpočinúť na kuchynskej utierke, ktorá vsaje prebytočný tuk.
Na rovnakej panvici potom orestujeme huby – buď ich nakrájame na plátky, alebo na ľubovoľné menšie kúsky, podľa druhu. Okoreníme soľou a korením, pokojne môžeme pridať aj rascu.
Placky podávame s opečenými hubami, a šalátom z avokáda, rukoly a cherry paradajok.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár