Batátový koláč s mletým mäsom, kapustou a hubami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 90 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Znie vám názov tohto receptu trochu šialene? Vyskúšajte ho a budete prekvapení harmóniou všetkých chutí!

Ingrediencie

  • 700 g batátov (F50F)
  • 15 ml olivového oleja
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica korenia Chilli mleté z Indie
  • 100 g cibule
  • 300 g kapusty
  • 150 g húb maitake (F50F)
  • 6 vajec
  • 200 g sójovej smotany
  • 30 g syra feta
  • Soľ a korenie

Príprava

Rúru si predhrejeme na 170°C. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastíme olejom.

Batáty nastrúhame a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Utlačíme ich na dno tortovej formy. Osolíme a okoreníme.

Batáty zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme – napríklad fazuľou alebo inou strukovinou. Pečieme asi tridsať minút.

Medzitým na panvici opečieme mleté mäso a okoreníme korením. Dáme bokom.

Na oleji opečieme cibuľu, kel a huby nakrájané na prúžky. Restujeme asi päť minút, kým ingrediencie nezmäknú.

Vo väčšej mise zmiešame vajcia so sójovou smotanou a osolíme a okoreníme. Zmiešame s mäsovou zmesou.

Na základ z upečených batátov navrstvíme mäsovú zmes. Posypeme feta syrom a necháme ešte ďalšiu pol hodinu dopiecť.  

Tip na záver : Upečený korpus z batátov stlačte prstami do strán tak, aby ste z „cesta“ vytvorili okraje. Koláč sa vám potom bude lepšie servírovať.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept