Biely špargľa pečený v rúre a citrónová majonéza

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Biely špargľa a kyslastá majonéza spolu výborne ladia. Skúste špargľu upiecť v rúre a podávať ho s jarnými zemiakmi a majonézou oživenou citrónovou kôrou a znovu sa presvedčte, že v jednoduchosti je krása.

Ingrediencie

  • 1 kg bieleho špargle
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka cukru
  • 400 g zemiakov
  • 50 g mladého špenátu (F50F)
  • 1 lyžica píniových orieškov
  • 100 g majonézy Hellman's
  • Kôra z jedného citróna

Príprava

Chřest olúpeme a odrežeme spodné tvrdé konce. Vyskladáme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a cukrom.

Chřest dáme piecť na pol hodiny do rúry, ktorú sme si predhriali na 200 stupňov. Na dno rúry umiestnime ohňovzdornú misku s vodou (aby sa chřest nevysušil). V polovici pečenia chřest otočíme.

Zemiaky aj so šupkou uvaríme domäkka vo vode, v ktorej sme si rozpustili bujón.

Špenát dobre umyjeme a nahrubo nasekáme. Majonézu zmiešame s citrónovou kôrou.

Pečený chřest servírujeme so zemiakmi, špenátom, majonézou a píniovými orieškami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept