“Bramborová” kaša trikrát inak

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 90 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií

Zemiaky, batáty a paštrnák sú základ troch rôznych verzií „zemiakovej“ kaše.

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov
  • 400 g sladkých zemiakov (F50F)
  • 400 g paštrnáku
  • 1 cibuľa
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 500 ml mlieka

Príprava

Batátové pyré pripravíme tak, že uvaríme domäkka batáty vo vode, v ktorej rozpustíme tretinu bujónu. Potom zlejeme a roztlačíme alebo rozmixujeme.

Skvelé vegánske zemiakové pyré pripravíme tak, že uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka. To trvá asi 20 minút. Uvarené zemiaky zmiešame so 100 ml horúcej vody, v ktorej sme si rozpustili tretinu vaničky bujónu. Rozmixujeme dohladka.

Paštrnákové pyré pripravíme tak, že si ošúpeme paštrnák aj cibuľu a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku dozlatista. Potom pridáme mlieko, tretinu bujónu a paštrnák. Varíme asi 20 minút. Potom rozmixujeme dohladka.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept