Bulgur, červená quinoa & jačmeň

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
2 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kombinácia zŕn, cíceru a korenia je pomerne neobvyklá záležitosť. Na to, aká je zdravá, je až nečakane lahodná. :)

Ingrediencie

  • 100 g bulguru
  • 15 g červenej quinoy
  • 35 g jačmeňa
  • 60 g varenej cíceru
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 cuketa, nakrájaná na 1 cm kocky
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cm kúsok zázvoru, nasekaný
  • 80 g riasy wakame
  • Petržlen

Príprava

Uvaríme bulgur, quinou a jačmeň podľa návodu na obale vo vode, v ktorej rozpustíme Knorr Organický jelly bujón Zeleninový. Scedíme a necháme vychladnúť.

Zrná zmiešame s cícerom.

Na oleji osmažíme cibuľku s polovicou cukety. Zmes rozmixujeme.

Do zmesi vmiešame druhú polovicu cukety a varíme 3-4 minúty. Pridáme zázvor a morské riasy wakame.

Do zeleninovej zmesi vmiešame uvarené zrná a podávame s petržlenom.

Tip na záver : Zeleninu môžeme obmieňať podľa sezóny a aktuálnych zásob. So zrnami báječne chutí aj tekvica alebo paradajka.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept