Príprava
Tymián zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom a v pripravenej marináde necháme marinovať nugetky.
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale s tým, že keď sa voda začne variť, rozpustíme v nej bujón. Necháme vychladnúť.
Uhorky nakrájame na plátky, paradajky na štvrtiny a petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Štyri lyžice oleja zmiešame so šťavou z jedného citróna a spolu s paradajkami, uhorkou a petržlenovou vňaťou vmiešame do bulguru.
Vajcia si uvaríme na mäkko. Trvá to osem minút od chvíle, keď sa voda začne variť. Medzitým si na panvici opečieme nugetky dozlatista.
Šalát nakrájame a zmiešame s dresingom.
Teraz môžeme servírovať – na každý tanier príde bulgurový šalát, trocha ochuteného šalátu, štvrtky vajíčka, nugetky, krutóny a parmezán.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár