Bulgurový šalát á la vegetariánsky Cézar

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Klasický Cézar šalát určite poznáte. Ale čo takto vyskúšať vegetariánsku verziu s nugetkami od Vegetariánskeho mäsiara s bulgurom? Uvidíte, že vás jej chuť milo prekvapí!

Ingrediencie

  • 4 lyžičky čerstvého tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2 balenia Lucky Nuggets od The Vegetarian Butcher
  • 480 g bulguru
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 600 g uhorky
  • 500 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 citrón
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 8 vajec
  • 2 šaláty Little Gem
  • 6 lyžíc šalátového dresingu Hellmann's César
  • 6 lyžíc krutónov
  • 50 g parmezánu

Príprava

Tymián zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom a v pripravenej marináde necháme marinovať nugetky.

Bulgur uvaríme podľa návodu na obale s tým, že keď sa voda začne variť, rozpustíme v nej bujón. Necháme vychladnúť.

Uhorky nakrájame na plátky, paradajky na štvrtiny a petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Štyri lyžice oleja zmiešame so šťavou z jedného citróna a spolu s paradajkami, uhorkou a petržlenovou vňaťou vmiešame do bulguru.

Vajcia si uvaríme na mäkko. Trvá to osem minút od chvíle, keď sa voda začne variť. Medzitým si na panvici opečieme nugetky dozlatista.

Šalát nakrájame a zmiešame s dresingom.

Teraz môžeme servírovať – na každý tanier príde bulgurový šalát, trocha ochuteného šalátu, štvrtky vajíčka, nugetky, krutóny a parmezán.

Tip na záver : Namiesto bulguru vyskúšajte quinou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept