Caprese s rukolovým pyré

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Šalát caprese je obľúbená talianska klasika kombinujúca paradajky, mozzarellu a olivový olej. Táto verzia šalátu caprese je vylepšená o rukolové pesto, ktoré výborne dopĺňa mozzarellu s paradajkami. Pripravte ho do pohárov a vezmite si ho napríklad na výlet ako zdravý desiatu!

Ingrediencie

  • 80 g rukoly
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica majonézy Hellmann's
  • Hrsť čerstvých byliniek
  • 20 g vlašských orechov (F50F)
  • 250 g cherry paradajok
  • 125 mozarelly
  • 200 g bagety

Príprava

Rukolu umyjeme a v mixéri väčšinu umixujeme dohladka spolu s olejom a tromi lyžicami vody. Trochu rukoly si necháme na ozdobu. K rukolovému pyré pridáme vlašské orechy, majonézu a bylinky a krátko premixujeme.

Rajčiaky umyjeme a nakrájame na polky. Mozarellu natrháme – ak máme guľôčky, stačí ich rozpoliť.

Caprese servírujeme do pohárov po vrstvách rajčiaky – mozarella – rukola – rukolové pesto. Podávame s bagetkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept