Carpaccio z červenej repy s chrumkavou orechovou pohánkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
Nepáli Pikantnosť

Carpaccio najskôr poznáte ako pochúťku z hovädzieho mäsa. Tento recept je vegetariánsky, ale čo do chuti sa tomu mäsovému hravo vyrovná. Vyskúšajte toto báječné carpaccio z cvikly, ktoré sa hodí ako predjedlo alebo ako ľahká večera.

Ingrediencie

  • 50 g rastlinného oleja
  • 100 g pohánky (F50F)
  • 80 g vlašských orechov (F50F)
  • 400 g predvarenej červenej repy
  • 200 g uvarenej šošovice (F50F)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • ½ lyžice mletého korenia Knorr
  • 50 g enoki húb (F50F)
  • 50 g žeruchy (F50F)
  • 80 g granátového jablka
  • 80 g feta syra

Príprava

Pohánku uvaríme podľa návodu na obale. Potom ju osmažíme na oleji vo väčšej panvici. K pohánke pridáme vlašské orechy, premiešame a dáme bokom.

Repu nakrájame na tenké plátky a obložíme nimi taniere. Posypeme šošovicou.

Olivový olej rozmiešame s balzamikom a korením a zmesou rovnomerne pokryjeme repu so šošovicou.

Carpaccio ozdobíme rozdrobeným syrom feta, chrumkavou zmesou pohánky a orechov, žeruchou, plátkami húb enoki a jadierkami granátového jablka. Osolíme a servírujeme.

Tip na záver : Repu použijeme buď predvarenú, alebo si ju sami uvaríme. Môžeme časť repy upiecť v rúre, aby malo carpaccio ešte bohatšiu chuť. A ak máte repy nadbytok, skúste napríklad repové rizoto.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept