Príprava
Uvaríme quinou a pohánku podľa návodu – použijeme rovnaký hrniec a len sa riadime dobou varenia uvedenou na obale. V tom istom hrnci, keď sa varí voda, rozpustíme Knorr bohatý bujón, ktorý quinou a pohánku pekne ochutí. Keď je pohánka a quinoa hotová, prepláchneme ich studenou vodou a scedíme.
Pripravíme si dresing: cibuľu nakrájame nadrobno, zmiešame s pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a horčicou. Do zmesi pridáme tiež lyžicu chrenu a majonézu a vznikne nám príjemne pikantný dresing. Ten ešte dochutíme soľou a korením.
Kapustu umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mrkvu ošúpeme a tiež nakrájame na prúžky. Uhorku zbavíme stredu a nakrájame na plátky.
Do misiek nandáme pohánku s quinou. Úhľadne na ne vyskladáme prúžky kapusty a mrkvy a plátky uhoriek. Nakoniec posypeme vlašskými orechmi, petržlenovou vňaťou kučeravou a podávame s dresingom.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár