Príprava
Uvarte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale.
Na panvici nasucho opečte píniové oriešky dozlatista. Potom ich nechajte bokom vychladnúť.
Pripravte si lososa: pokvapkajte ho šťavou z polovice citróna a osoľte. Nechajte odpočívať cca 30 minút. Potom ho opečte na panvici na olivovom oleji, na strednom až vyššom plameni. Lososa pražte podľa veľkosti tak, aby bolo mäso hotové, ale stále ružovkasté (alebo tak, ako ste zvyknutí). Ak máte filety s kožou, kožu pred vyprážaním diagonálne narežte a opečte ju prvú. Hotové, vychladnuté mäso potom natrhajte vidličkou na menšie kúsky.
Špenát umyte a osušte, hrášok na 30s až 1 min blanšírujte vo vriacej vode.
Červenú cibuľu olúpte a následne nakrájajte na plátky/prúžky.
Do majonézy pridajte 1 lyžičku citrónovej kôry, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, prelisovaný cesnak, dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Vo veľkej mise zmiešajte cestoviny, baby špenát, ¾ blanšírovaného hrášku, kúsky lososa a ¾ cibule s ochutenou majonézou. Hotový šalát potom dozdobte zvyšným hráškom, cibuľkou a opečenými orieškami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár