Cestovinový šalát s píniovými orieškami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Výdatný cestovinový šalát s lososom a baby špenátom chutí výborne teplý aj studený. Pripravte si ho deň vopred a vezmite si ho so sebou do práce alebo do školy.

Ingrediencie

  • 250 g cestovín
  • 250 g baby špenátu
  • 1-2 ks filiet z lososa
  • Červená cibuľa
  • 150 g hrášku
  • 50 g píniových orieškov
  • 5 lyžíc majonézy Hellmann's
  • Kôra a šťava z 1 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • Med
  • Soľ
  • Korenie
  • Olivový olej

Príprava

Uvarte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale.

Na panvici nasucho opečte píniové oriešky dozlatista. Potom ich nechajte bokom vychladnúť.

Pripravte si lososa: pokvapkajte ho šťavou z polovice citróna a osoľte. Nechajte odpočívať cca 30 minút. Potom ho opečte na panvici na olivovom oleji, na strednom až vyššom plameni. Lososa pražte podľa veľkosti tak, aby bolo mäso hotové, ale stále ružovkasté (alebo tak, ako ste zvyknutí). Ak máte filety s kožou, kožu pred vyprážaním diagonálne narežte a opečte ju prvú. Hotové, vychladnuté mäso potom natrhajte vidličkou na menšie kúsky.

Špenát umyte a osušte, hrášok na 30s až 1 min blanšírujte vo vriacej vode.

Červenú cibuľu olúpte a následne nakrájajte na plátky/prúžky.

Do majonézy pridajte 1 lyžičku citrónovej kôry, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, prelisovaný cesnak, dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Vo veľkej mise zmiešajte cestoviny, baby špenát, ¾ blanšírovaného hrášku, kúsky lososa a ¾ cibule s ochutenou majonézou. Hotový šalát potom dozdobte zvyšným hráškom, cibuľkou a opečenými orieškami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept