Cestoviny s cibuľovou omáčkou a pečenou zeleninou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Cestoviny sú taká klasika. Ale tento recept je rozhodne netradičný – zelenina obalená v strúhanke a upečená do chrumkava v rúre a cibuľová omáčka. Naviac je tento recept vhodný pre vegetariánov aj vegánov. Mňam!

Ingrediencie

  • 1 cuketa
  • 4 hríby
  • 60 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 320 g cestovín (kolienok)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 30 g strúhanky
  • Korenie a soľ

Príprava

Cuketu a huby umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky rozpolíme. Všetko zmiešame v miske s olejom, korením, soľou, strúhankou a prelisovaným cesnakom.

Zeleninu aj huby rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu 15 minút.

Cibuľku nakrájame nadrobno a opečieme na oleji, kým nezosklovatie. Pridáme 200 ml vody a bujón a povaríme.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zmiešame s cibuľovou omáčkou a premiešame. Potom zľahka vmiešame opečenú zeleninu. Servírujeme.

Tip na záver : Pred pečením v rúre pridajte k zelenine nasekané bylinky (napr. bazalku alebo petržlen).

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept