Cestoviny s omáčkou zo sušených paradajok a orechov

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Bazalkové pesto možno poznáte. V dnešnom recepte prinášame pesto zo sušených paradajok, bazalky a cesnaku. Keď ho potom zmiešame s opečenou cibuľkou, získame úžasnú plnú omáčku, ktorá sa skvele hodí k cestovinám.

Ingrediencie

  • 320 g cestovín (makarónov)
  • 35 g sušených paradajok v oleji
  • 20 g vlašských orechov (F50F)
  • 15 lístkov bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cibuľa
  • 40 g syra (gran moravia, provolone,..)
  • Soľ a korenie

Príprava

Vlašské orechy vhodíme na panvicu a chvíľku opekáme na miernom plameni.

Paradajky scedíme a vložíme do mixéra spolu s orechmi, cesnakom, bujónom a bazalkou. Pesto zriedime deci vody a vytvoríme hustú omáčku.

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji ju opečieme dozlatista. Pridáme k nej pesto a omáčku prehrejeme.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom ich zmiešame s omáčkou a nastrúhaným syrom a servírujeme.  

Tip na záver : Do hotovej omáčky pridajte celé alebo nasekané kapary, aby ste získali viac stredomorskej chuti.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept