Chlebová placka s lososom

Autor: Future 50 Food HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ak máte chuť na niečo netradičné, tento recept je priamo pre vás! Chlebové placky, pôvodom z Perzie, môžete podávať ako prílohu k mäsovým či zeleninovým zmesiam, taktiež ich môžete zmesou naplniť. Tentokrát si ale pripravíme skvelú chlebovú placku s lososom a špargľou.

Ingrediencie

  • 100 g pohánkovej múky (F50F)
  • 200 g múky
  • 1 kocka droždia
  • Pol lyžice soli
  • 1 štipka cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 250 g zeleného špargle
  • Hellmann´s dressing Jogurt a Limetka
  • 100 g údeného lososa
  • 25 g klíčkov červenej repy

Príprava

Hnetieme múku, droždie, soľ, cukor a olej so 175 ml vody v hladké cesto.

Ošúpeme spodnú tretinu zeleného špargle a nakrájame pozdĺžne na polovice.

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske z nich vyvaľkáme dve okrúhle placky. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na placky natrieme tenkú vrstvu dresingu a poukladáme špargľu.

V predhriatej rúre pečieme na 220°C asi 15 minút.

Servírujeme s lososom a klíčkami červenej repy.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept