Chlebový šalát Panzanella

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Panzanella je toskánsky šalát z namočeného staršieho chleba, cibule a paradajok. Často zahŕňa aj uhorky alebo bazalku. Hlavné je nešetriť kvalitným olivovým olejom. Panzanella – to je skvelý ľahký letný obed alebo večera! A hlavne spôsob, ako využiť starší a tvrdší chleba.

Ingrediencie

  • 250 g staršieho chleba alebo bagety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 250 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 červená cibuľa
  • 300 g uhorky
  • 1 hrsť rukoly
  • Soľ a korenie

Príprava

Pečivo nakrájame na menšie kúsky. Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja a na strednom plameni opečieme pečivo s cesnakom. Dávame pozor, aby cesnak veľmi nezhnedol a tým nezhorkol.

Paradajky umyjeme a rozpolíme. Uhorku nakrájame na kratšie plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na prúžky. Rukolu prepláchneme a scedíme.

Opečené pečivo zmiešame so zeleninou, lyžicou olivového oleja a soľou a korením. Podávame.

Tip na záver : Ak máte radšej krémové zálievky, vyskúšajte Hellman's šalátový dresing Cézar.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept