Chrumkavé pečené zemiaky s lahodnou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
8 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pripravte si s nami tie najCHRUMkavejšie zemiaky! Ideálne ako príloha, alebo samotné na hryzkanie pri telke. Dávate si k hranolkám a zemiakom našu Hellmann's omáčku? Napíšte nám do komentára.

Ingrediencie

  • 2 kg zemiakov
  • Hellmann's omáčka Na hranolky
  • 4-6 lyžíc olivového oleja
  • Rozmarín
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Korenie

Príprava

Predhrejte si trúbu na 200°C. Umyte zemiaky a nakrájajte ich na rovnako veľké kúsky.

Zemiaky dajte do veľkého hrnca, pridajte soľ a nechajte ich variť. Kým sa varia, nakrájajte si nadrobno cesnak aj rozmarín.

Na rozpálenom olivovom oleji opečte cesnak dozlatista spolu s rozmarínom, kým sa nerozvonia. Potom ho stiahnite z platničky, aby vám cesnak nezhorkol. Vidličkou skúšajte, či sú zemiaky uvarené.

Z uvarených zemiakov zlejte vodu a nechajte ich cca minútu odpočívať, aby sa z nich odparilo čo najviac vody. Potom ich spolu s rozmarínovo-cesnakovou zmesou dajte do misky, zakryte pokrievkou a niekoľkokrát miskou zatraste. TIP: Pridajte trošku hladkej múky, alebo nastrúhaný parmezán, aby ste mali hranolky ešte chrumkavejšie.

Pripravené zemiaky dajte na vymastený plech a pečte cca 20 minút. Potom zemiaky otočte a pečte ďalej. Proces opakujte, kým zemiaky nebudú rovnomerne opečené a chrumkavé zo všetkých strán, čas pečenia sa bude líšiť podľa ich veľkosti.

Hotové zemiaky môžete ozdobiť čerstvými bylinkami. Podávajte ako prílohu, alebo samotné, vždy s omáčkou Na hranolky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept