Citronové kura pečené v rúre

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4Servírujeme s klinčekom citróna a čerstvými bylinkami podľa chuti – napríklad petržlenom. K batátom a tekvici môžeme podávať aj jogurtový dip. Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kura pečená s citrónom, tymianom a rozmarínom vás prenesie niekam do stredomoria. Keď zavriete oči, akoby ste boli pri mori.. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z rúry a pochutnajte si na citrónovom kuraťu a vypečených batátoch a tekvici.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích stehien bez kože
  • 500 g batátov (F50F)
  • 500 g tekvice
  • 3 červené cibule
  • 2 citróny
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2 rozdrobené kocky Knorr Bohatý bujón kurací
  • 1 lyžica nasekanej čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica nasekanej čerstvého tymiánu

Príprava

Rúru predhrejeme na 180 °C. Batáty a tekvicu ošúpeme (ak je to potrebné) a nakrájame na kocky. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Z citróna nastrúhame kôru a potom ho vytlačíme do pohára.

Kuracie stehná opláchneme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy.

V mise zmiešame olej, rozdrvený Knorr Bohatý bujón kurací, bylinky, citrónovú šťavu aj kôru a v tejto zmesi obalíme mäso aj zeleninu.

Plech vyložíme papierom na pečenie a na ten rovnomerne rozprestrieme zeleninu aj mäso. Pečieme asi pol hodiny, kým nie sú mäso aj zelenina pekne upečené.

Tip na záver : Servírujeme s klinčekom citrónu a čerstvými bylinkami podľa chuti – napríklad petržlenom. K batátom a tekvici môžeme podávať aj jogurtový dip.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept