Príprava
Kuracie mäso osušte kuchynskou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky. Citróny nakrájajte na polcentimetrové kolieska a odložte bokom.
Olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a korenie rozšľahajte. Marinujte kurča v tejto marináde aspoň pol hodiny. Najlepšie je nechať ju dlhšie, cez noc.
Kúsky kurčaťa navlečte na špajdle.
Rozohrejte grilovaciu panvicu (alebo ideálne gril, ak ho máte) a špajdle grilujte niekoľko minút z každej strany, aby mäso pekne zhnedlo, ale zostalo vnútri šťavnaté. Jednoducho grilujte kolieska z oboch strán, aby pekne zhnedli a skaramelizovali sa.
Špízy podávajte s opečenými plátkami citróna a cesnakovou omáčkou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár