Príprava
Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.
Pridajte ryžu Arborio a krátko opekajte, kým nie je sklovitá.
Priľlejte biele víno a varte, kým sa víno neodparí. Potom v 500ml vody rozmiešajte Knorr Bohatý bujón zeleninový.
Postupne do ryžovej zmesi pridávajte zeleninový bujón po naberačkách, vždy počkajte, kým sa tekutina vstrebe, než pridáte ďalší. Miešajte, kým nie je ryža mäkká a krémová (cca 18 až 20 minút).
Do úplne uvarenej ryže vmiešajte citrónovú kôru a šťavu, zamiešajte a nechajte vstrebať. Pridajte nastrúhaný parmezán a maslo, miešajte, kým sa nerozpustí, rizoto tak bude ešte krémovejšie.
Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár