Citrónové rizoto na rýchlej panvici

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Výborné krémové rizoto je ako stvorené na ľahkú večeru, po ktorej vám nebude ťažko.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 200 g ryže Arborio
  • 2 citrón (kôra aj šťava)
  • 500 ml vody
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 50 g parmezánu (nastrúhaného)
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobu

Príprava

Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.

Pridajte ryžu Arborio a krátko opekajte, kým nie je sklovitá.

Priľlejte biele víno a varte, kým sa víno neodparí. Potom v 500ml vody rozmiešajte Knorr Bohatý bujón zeleninový.

Postupne do ryžovej zmesi pridávajte zeleninový bujón po naberačkách, vždy počkajte, kým sa tekutina vstrebe, než pridáte ďalší. Miešajte, kým nie je ryža mäkká a krémová (cca 18 až 20 minút).

Do úplne uvarenej ryže vmiešajte citrónovú kôru a šťavu, zamiešajte a nechajte vstrebať. Pridajte nastrúhaný parmezán a maslo, miešajte, kým sa nerozpustí, rizoto tak bude ešte krémovejšie.

Podľa chuti osoľte a okoreňte. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept