Príprava
Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak do zlatista
Pridáme ryžu Arborio a krátko opražíme, kým nie je sklovitá
Prilejeme biele víno a varíme, kým sa víno neodparí. Potom rozmiešajte 500 ml bohatého zeleninového vývaru Knorr v 500 ml vody.
Postupne pridávajte zeleninový vývar do ryžovej zmesi po naberačkách, pričom vždy počkajte, kým sa tekutina vstrebe, a až potom pridajte ďalšie. Miešajte, kým ryža nie je mäkká a krémová (približne 18 až 20 minút).
Do úplne uvarenej ryže vmiešajte citrónovú kôru a šťavu, premiešajte a nechajte vstrebať.
Pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, miešame, kým sa nerozpustí, čím sa rizoto stane ešte krémovejším.
Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár