Citrónové rizoto v rýchlej panvici

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Lahodné krémové rizoto je ideálne na ľahkú večeru, po ktorej sa nebudete cítiť ťažko.

Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 200 g ryže Arborio
  • 2 citróny (kôra a šťava)
  • 500 ml vody
  • 1 bohatý zeleninový vývar Knorr
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 50 g parmezánu (nastrúhaného)
  • 2 PL masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobu

Príprava

Na panvici rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak do zlatista

Pridáme ryžu Arborio a krátko opražíme, kým nie je sklovitá

Prilejeme biele víno a varíme, kým sa víno neodparí. Potom rozmiešajte 500 ml bohatého zeleninového vývaru Knorr v 500 ml vody.

Postupne pridávajte zeleninový vývar do ryžovej zmesi po naberačkách, pričom vždy počkajte, kým sa tekutina vstrebe, a až potom pridajte ďalšie. Miešajte, kým ryža nie je mäkká a krémová (približne 18 až 20 minút).

Do úplne uvarenej ryže vmiešajte citrónovú kôru a šťavu, premiešajte a nechajte vstrebať.
Pridáme nastrúhaný parmezán a maslo, miešame, kým sa nerozpustí, čím sa rizoto stane ešte krémovejším.

Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept