Cizrnovo-tekvicové kari

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Vyskúšajte recept, ktorý obsahuje batáty, ktoré sú súčasťou zoznamu 50 potravín budúcnosti.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 150 g tekvice alebo červených sladkých zemiakov (F50F)
  • 3 červené papriky
  • 3-4 paradajky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 plechovky cíceru (425 ml každá)
  • 1 lyžica Knorr kari
  • 150 ml vody
  • 150 g divokej ryže
  • Čerstvý koriander (tip na servírovanie)
  • Smotana (tip na servírovanie)

Príprava

Ošúpte cibuľu a nakrájajte na jemno, umyte tekvicu alebo sladké zemiaky, vyberte semienka z papriky, umyte paradajky a všetko nakrájajte na malé kúsky.

Orestujte cibuľku, tekvicu alebo sladké zemiaky a papriku na rozpálenom oleji.

Pridajte osušený cícer a Knorr indické korenie a restujte po dobu asi dvoch minút. Pridajte paradajky a vodu a pod pokrievkou duste na miernom ohni 10 minút.

Premiešajte. Pripravte si divokú ryžu v nesolenej vode podľa návodu na obale ryže.

Servírujte posypané čerstvo nasekaným koriandrom.

Tip na záver : Podávame so smotanou

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept