Cuketové rolky so špenátom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Skvelé využitie pre cuketu nájdete v tomto vegetariánskom recepte, ktorý obsahuje potraviny zo zoznamu 50 potravín budúcnosti. Pripravte si lahodné cuketové rolky so špenátom, ricottou a paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie

  • 1 cuketa
  • 400 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 lyžica oleja
  • 1 Knorr zeleninový bujón

Príprava

Nakrájajte cuketu na plátky na dlhšej strane, tak aby vznikli dlhé, tenké plátky. Zohrejte polievkovú lyžicu oleja a restujte špenát po menších dávkach dokým nespracujete všetok špenát. Cez sitko vytlačte zo špenátu prebytočnú tekutinu a nechajte ho vychladnúť.

Pripravte Knorr zeleninový bujón podľa návodu na obale. Nakrájajte rajčiaky na polky a zmiešané so zeleninovým bujónom ich rozprestrite vo vymastenej pečiacej nádobe.

Zmiešajte ricottu so špenátom a pripravte si plátky cukety na pracovnú plochu. Lyžicou pokladajte dávku ricotto-špenátovej zmesi na okraj cuketového plátku a zarolujte. Opakujte dokým nespotrebujete všetku náplň.

Rolky vyskladajte na rajčiaky do pripravenej pečiacej nádoby. Pečte 10 minút na 160°C. Servírujte so šalátovými listami a malými pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept