Príprava
U vajíčok si oddelíme bielky od žĺtkov. V tomto recepte používame len žĺtky, a tak si bielky necháme na iný recept. Žĺtky vyšľaháme vo väčšej mise spolu so smotanou a polovicou nastrúhaného parmezánu. Zmes okoreníme a dáme bokom.
Cuketu nakrájame pomocou škrabky na dlhšie plátky. Špenát umyjeme a nakrájame na kratšie pruhy. Krátko cuketu aj špenát blanšírujeme – povaríme ich vo vode s rozpusteným bujónom, potom hneď schladíme pod studenou vodou a dáme odkvapkať.
Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej a na ňom zľahka osmažíme kocky pancetty a prúžky cibule.
Do panvice prihodíme blanšírovanú cuketu so špenátom a prehrejeme. Vypneme platňu a do zeleninovej zmesi nalejeme vaječnú zmes. Opatrne miešame, kým vajíčka neobalia naše „špagety“.
Cuketové špagety carbonara podávame so zvyšným nastrúhaným parmezánom a mletým korením.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár