Cuketové „špagety“ carbonara (po uhliarsku)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

„Těstoviny“ z cukety majú hneď niekoľko výhod: sú na rozdiel od klasických plné vitamínov, obsahujú minimum kalórií a chutia sviežejšie. Vyskúšajte túto verziu, kde si pripravíme špagety z cukety a špenátu, ktoré budeme servírovať v omáčke ala carbonara zo žĺtkov a parmezánu.

Ingrediencie

  • 4 veľké vajcia
  • 80 ml smotany
  • 150 g parmezánu
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 8 cukiet
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 3 lyžice oleja
  • 80 g cibule
  • 150 g pancetty (prípadne špeku alebo slaniny)

Príprava

U vajíčok si oddelíme bielky od žĺtkov. V tomto recepte používame len žĺtky, a tak si bielky necháme na iný recept. Žĺtky vyšľaháme vo väčšej mise spolu so smotanou a polovicou nastrúhaného parmezánu. Zmes okoreníme a dáme bokom.

Cuketu nakrájame pomocou škrabky na dlhšie plátky. Špenát umyjeme a nakrájame na kratšie pruhy. Krátko cuketu aj špenát blanšírujeme – povaríme ich vo vode s rozpusteným bujónom, potom hneď schladíme pod studenou vodou a dáme odkvapkať.

Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej a na ňom zľahka osmažíme kocky pancetty a prúžky cibule.

Do panvice prihodíme blanšírovanú cuketu so špenátom a prehrejeme. Vypneme platňu a do zeleninovej zmesi nalejeme vaječnú zmes. Opatrne miešame, kým vajíčka neobalia naše „špagety“.

Cuketové špagety carbonara podávame so zvyšným nastrúhaným parmezánom a mletým korením.

Tip na záver : Zeleninu môžete vymeniť za inú, sezónnu. Prípadne ju nahradiť hubami. Je možné pridať nasekané vlašské orechy alebo jarnú cibuľku pre extra vôňu a chuť.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept