Cuketovo-mäsová panvica bez mäsa

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Základ tohto pokrmu tvorí cuketa a vegánske mleté od „Vegetariánskeho mäsiara“. Táto pôvodne malá firma o jednom zamestnancovi ponúka rastlinné alternatívy pre tých, ktorí mäso milujú, ale z nejakého dôvodu ho nechcú jesť (prípadne chcú jeho konzumáciu obmedziť). Preto aj toto vegánske mleté, ktoré je použité v recepte, chutí prakticky ako mäso a je dosť možné, že stravníci, ktorým pokrm naservírujete, ani neuhádnu, že sa jedná o vegánske jedlo.

Ingrediencie

  • 200 g quinoy (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 červená cibule
  • 500 g cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 2 lžíce rajčatového pyré

Príprava

Quinou uvaríme podľa návodu na obale – vo vriacej vode rozpustíme pred nasypaním quinoy bujón.

Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Cukety umyjeme a nakrájame na plátky. Oboje potom osmažíme na veľkej panvici na olivovom oleji. Opekáme asi 5 minút, pridáme mleté a smažíme ďalších 5 minút.

K zmesi pridáme pretlak a krátko prehrejeme. Osolíme a okoreníme. Ak je potrebné, pridáme trochu vody.

Cuketovo-mäsovú zmes podávame s quinoou.

Tip na záver : Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept