Džuveč (ryža so zeleninou)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Džuveč je tradičné dusené jedlo z južnej Európy a podobá sa talianskemu rizotu. Ide o pokrm z ryže, mäsa a zeleniny. Pôvodne vznikol džuveč v Turecku, ale časom sa rozšíril po celej Európe, kde zdomácnel.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 100 g cherry rajčat (F50F)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička mleté sladké ​​papriky
  • 4 lžíce jemného ajvaru
  • 1 kostička Knorr bujón zeleninový
  • 150 g mraženého hrášku
  • Pepř

Príprava

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky zbavíme semienok a nakrájame na 1 cm kocky. Umyjeme a nakrájame paradajky.

Na rozpálenom olivovom oleji v hrnci orestujeme cibuľu a papriku. Pridáme ryžu a mletú papriku a krátko orestujeme.

Pridáme 500 ml vody a vmiešame ajvar a bujón. Prikryjeme a na miernom ohni varíme 10 minút.

Pridáme hrášok a paradajky a varíme ďalších 10 minút. Dochutíme korením, prípadne soľou, ak je to potrebné. Podávame.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept