Farebná zeleninová paella

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Jedál z jedného hrnca nie je nikdy dosť. A táto paella vás bude baviť – je totiž plná zeleniny a chutí. Skúste ju napríklad ako netradičný nedeľný obed!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 80 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1⁄2 lyžičky údenej papriky
  • 1⁄2 lyžičky šafranu
  • 200 g cherry paradajok (F50F)
  • 150g paella ryže (guľatozrnnej)
  • 150 g špaldy (F50F)
  • 150 g edamame fazuliek (F50F)
  • 750 ml vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g červenej papriky
  • 200 g artičokov z konzervy
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 1 citrón
  • Petržlen

Príprava

Predhrejeme rúru na 175 °C.

V zapekacej miske na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď zosklovatie, pridáme plátky cesnaku, šafran, papriku a štvrtky cherry paradajok. Varíme pár minút.

Do hrnca nasypeme ryžu na paellu, špaldu a hrášok. Prilejeme vodu, privedieme k varu a v zmesi rozpustíme bujón.

Hrnec prikryjeme a dáme na pol hodiny do rúry. Medzitým si nakrájame papriku na prúžky a artičoky na štvrtky. Rozložíme ich na plech a po pol hodine pridáme do rúry k paelle. Zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 25 minút, kým nie sú papriky a artičoky pekne zlatavé.

Po upečení zmiešame zeleninu s edamame, citrónovou šťavou a kôrou.

Hotovú a navrchu chrumkavú paellu vyberieme z rúry a posypeme pečenou zeleninou. Necháme pár minút odležať a servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip na záver : Servírujeme tiež s klinčekmi citróna, ktorými si každý stravník paellu dochutí.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept