Príprava
Predhrejeme rúru na 175 °C.
V zapekacej miske na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď zosklovatie, pridáme plátky cesnaku, šafran, papriku a štvrtky cherry paradajok. Varíme pár minút.
Do hrnca nasypeme ryžu na paellu, špaldu a hrášok. Prilejeme vodu, privedieme k varu a v zmesi rozpustíme bujón.
Hrnec prikryjeme a dáme na pol hodiny do rúry. Medzitým si nakrájame papriku na prúžky a artičoky na štvrtky. Rozložíme ich na plech a po pol hodine pridáme do rúry k paelle. Zvýšime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 25 minút, kým nie sú papriky a artičoky pekne zlatavé.
Po upečení zmiešame zeleninu s edamame, citrónovou šťavou a kôrou.
Hotovú a navrchu chrumkavú paellu vyberieme z rúry a posypeme pečenou zeleninou. Necháme pár minút odležať a servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár