Príprava
Mungo fazuľa si namočíme na 8 hodín. Potom ich uvaríme v novej vode do mäkka. Trvá to asi 45 minút.
Rúru predhrejeme na 250°C a vložíme do nej papriku na pečiaci papier. Keď šupka sčernie, premiestnime papriku do misky a zakryjeme potravinárskou fóliou. Po vychladnutí šupku odstránime a papriku nakrájame na tenké prúžky.
Wakame riasy namočíme do vody a necháme nasiaknuť.
Quinou a špaldu prepláchneme a nasypeme do vriacej vody, v ktorej sme si rozpustili bujón. Varíme na miernom plameni asi 15 minút.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a zmiešame s fazuľami a olivovým olejom.
Vo väčšej mise zmiešame uvarené zrná, prúžky papriky, wakame riasy a fazuľovú zmes. Podávame ozdobené mätou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár