Farebný a zdravý šalát z quinoy, špaldy a papriky

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento šalát je plný zdravých potravín – od rias cez strukoviny až po výživnú špaldu. Skvelý rýchly obed, ktorý si so sebou môžete vziať v krabičke do práce.

Ingrediencie

  • 1 červená paprika
  • Mořské řasy Wakame (F50F)
  • 100 g mungo fazolí (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 600 ml vody
  • 110 g quinoy (F50F)
  • 110g špaldy (F50F)
  • 1⁄2 bílé cibule
  • Extra panenský olivový olej
  • Lístky máty

Príprava

Mungo fazuľa si namočíme na 8 hodín. Potom ich uvaríme v novej vode do mäkka. Trvá to asi 45 minút.

Rúru predhrejeme na 250°C a vložíme do nej papriku na pečiaci papier. Keď šupka sčernie, premiestnime papriku do misky a zakryjeme potravinárskou fóliou. Po vychladnutí šupku odstránime a papriku nakrájame na tenké prúžky.

Wakame riasy namočíme do vody a necháme nasiaknuť.

Quinou a špaldu prepláchneme a nasypeme do vriacej vody, v ktorej sme si rozpustili bujón. Varíme na miernom plameni asi 15 minút.

Cibuľu si nakrájame nadrobno a zmiešame s fazuľami a olivovým olejom.

Vo väčšej mise zmiešame uvarené zrná, prúžky papriky, wakame riasy a fazuľovú zmes. Podávame ozdobené mätou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept