Príprava
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Karfiol rozoberieme na malé ružičky. Zeler a čierny koreň ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Zeleninu vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom, pridáme rascu a dobre premiešame. Pečieme asi dvadsať minút.
Rúru znížime na 150 stupňov. Paradajky rozpolíme, naolejujeme a položíme šupkou dole na plech vyložený papierom na pečenie. Prihodíme k nim tiež polovicu scedenej cíceru. Pečieme asi dvadsať minút.
Zvyšok cíceru rozmixujeme v mixéri spolu s citrónovou šťavou a kôrou a tahini. Pridáme olivový olej a umiešame hummus.
Upečený zeler, karfiol a čierny koreň naservírujeme na taniere. Obložíme ich paradajkami s upečenou cícerou a ozdobíme žeruchou a natrhaným baby špenátom. Servírujeme so štedrou porciou hummusu.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár