Fazuľová panvica s avokádom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ako na rýchlu a zdravú večeru? Jednoducho – vyskúšajte tento recept na jedlo z jedného hrnca plné strukovín, zeleniny a hlavne chuti!

Ingrediencie

  • 200 g čiernych fazúľ (F50)
  • 200 g čierneho hrachu (F50)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • stonky stopkového zeleru
  • 1 mrkva
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžička mletého kmínu
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 400 g cherry paradajok (F50)
  • Pol vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lyžica šťavy z limetky
  • 1 avokádo

Príprava

Fazuľa a hrach uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme.

Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu a papriku, ktoré sme si nakrájali na malé kocky. Opekáme zeleninu asi desať minút, kým nie je mäkká.

Do panvice pridáme rascu a papriku. Následne pridáme aj fazuľu s hrachom, rozpolené cherry paradajky a štvrť litra vody. Zmes privedieme k varu a rozpustíme v nej bujón.

Zmes dusíme ďalších desať minút, v prípade potreby prilejeme vodu.

Na záver pokrm dochutíme šťavou z limetky. Podávame s roztlačeným avokádom.

Tip na záver : Miesto samotného avokáda vyskúšajte pokojne aj mexické Vyskúšajte guacamole.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept