Fondue na čínsky spôsob

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Že poznáte fondue na francúzsky spôsob, kde sa buď smažia kúsky mäsa v rozpálenom oleji, či namáčajú pečivo do roztaveného syra? Tým lepšie – tak skúste túto čínsku verziu!

Ingrediencie

  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • 2 stonky citronové trávy
  • 4 listy z kafrové limety
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g sušených hub shiitake (F50F)
  • 750 ml vody
  • 100 ml sojové omáčky

Príprava

Vezmeme si hrniec a nalejeme doň 750 ml vody. Privedieme k varu, vo vode rozpustíme jelly bujón a potom do nej dáme ostatné ingrediencie na vývar vrátane prelisovaného cesnaku. Necháme dvadsať minút prevariť, aby sa chute spojili.

Ingrediencie Na namáčanie do vývaru

  • 200 g libového hovězího masa
  • 200 g kuřecího masa
  • 200 g telecího masa
  • 100 g kukuřice
  • 100 g mrkve
  • 100 g batátů (F50F)
  • 100 g cukety nakrájené na kousky
  • 100 g brokolice (F50F)

Príprava Na namáčanie do vývaru

Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky a naukladáme na misu. Mäso nakrájame na tenké plátky a tiež pripravíme na misu.

Teraz si sadneme k stolu, vriaci vývar umiestnime do jeho stredu a potom si len napichujeme kúsky mäsa a zeleniny podľa ľubovôle a máčame ich v horúcom vývare, vďaka ktorému sa uvaria.

Tip na záver : K fondue servírujeme aj obľúbené omáčky a prílohy ako bylinky, opečené sezamové semienka, smažený cesnak a pod.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept