Glazovaná koreňová zelenina s čerstvými bylinkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Koreňová zelenina sa perfektne hodí na glazovanie. Vyskúšajte ju :)

Ingrediencie

  • 200 g červenej repy (F50F)
  • 200 g koreňovej petržlenovej vňate
  • 300 g mrkvy
  • 200 g červenej cibule
  • 4 lyžice balzamikového octu
  • 10 g medu
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 50 g vlašských orechov (F50F)
  • Čerstvé bylinky (petržlen, pažítka,..)

Príprava

Predhrejeme si rúru alebo gril. Zeleninu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Listy červenej repy nevyhadzujeme. Umyjeme ich a nasekáme nadrobno.

Pri strednej teplote (asi 150 stupňov) zeleninu pomaly opečieme.

Zeleninu necháme trochu vychladnúť a nakrájame ju na dvojcentimetrové kúsky. Rozmiestnime ich do pekáča tak, aby sa neprekrývali. Pridáme balzamiko, med a pár lyžíc pripraveného bujónu podľa návodu.

Pekáč dáme do rúry a každých päť minút kontrolujeme, aby sa zelenina nespálila. Chceme, aby sa vyparila skoro všetka tekutina a aby povrch zeleniny bol lesklý.

Upečenú zeleninu ozdobíme listami červenej repy a orieškami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept