Gratinované brambory (vegan verze)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 55 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Klasické gratinované zemiaky sa nezaobídu bez smotany a syra. Ak by ste si ich chceli dopriať v rastlinnej verzii, tiež to ide. Tento recept vám ukáže, ako na to. Tieto zemiaky sú báječné samotné ako obed alebo večera, alebo ich servírujte ako prílohu.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 30 g margarínu
  • 40 g múky
  • 500 ml ovseného nápoja
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Korenie
  • Strúhaný muškátový oriešok
  • 50 g vegánskeho strúhaného syra
  • 2 lyžice sezamových semienok (F50F)
  • 2 lyžice nasekanej pažítky

Príprava

Zemiaky ošúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na tenké plátky.

V hrnci rozpustíme margarín, pridáme múku a orestujeme. Pridáme ovsený nápoj a za stáleho miešania privedieme k varu. Vmiešame bujón Knorr a okoreníme bešamel korením a muškátovým orieškom.

Pridáme zemiaky a dobre premiešame. Vložíme ich do zapekacej misy a posypeme alternatívou strúhaného syra a sezamovými semienkami. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C (teplovzdušná rúra: 155°C) zhruba 45 minút.

Tip na záver : Podávajte so šalátom. Časť zemiakov nahraďte sladkými zemiakmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept