Príprava
Vo vriacej vode krátko povaríme kel, po minúte ho naberačkou vyberieme a schladíme prúdom studenej vody. V rovnakej vode potom rozmiešame bujón. Dáme si ju bokom.
Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď je skoro sklovitá, prihodíme k nej plátky cesnaku a krátko opečieme. Do panvice prihodíme ryžu a chvíľku za stáleho miešania opekáme.
Stlmíme plameň, do panvice prilejeme trošku pripraveného vývaru a varíme, kým sa tekutina skoro nevyparí. Potom pridáme zase trošku vody a opakujeme, kým nie je ryža hotová skoro na skus.
Do ryže pridáme kel, krúžky jarnej cibuľky a lístky špenátu. Tie necháme zvädnúť, čo trvá pár minút.
Keď je rizoto hotové, dochutíme ho kyslou smotanou, syrom, soľou a korením. Podávame s nasekanými vlašskými orechmi.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár