Grécke rizoto so špenátom – „Spanakorizo“

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Rizoto nie je len talianska záležitosť. Aj Gréci majú svoju verziu krémovej ryže so zeleninou. Vyskúšajte tento jednoduchý recept s baby špenátom, kelom a jarnou cibuľkou a užite si tento krásne zelený pokrm plný vitamínov! Uvidíte, že túto večeru ocení celá rodina.

Ingrediencie

  • 3 lyžice oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g ryže arborio
  • 1 l vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 125 g kyslej smotany
  • 400 g baby špenátu (F50F)
  • 200 g kučeravého kelu (F50F)
  • 3 stonky jarnej cibuľky
  • 80 g nastrúhaného parmezánu
  • Hrsť vlašských orechov (F50F)

Príprava

Vo vriacej vode krátko povaríme kel, po minúte ho naberačkou vyberieme a schladíme prúdom studenej vody. V rovnakej vode potom rozmiešame bujón. Dáme si ju bokom.

Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď je skoro sklovitá, prihodíme k nej plátky cesnaku a krátko opečieme. Do panvice prihodíme ryžu a chvíľku za stáleho miešania opekáme.

Stlmíme plameň, do panvice prilejeme trošku pripraveného vývaru a varíme, kým sa tekutina skoro nevyparí. Potom pridáme zase trošku vody a opakujeme, kým nie je ryža hotová skoro na skus.

Do ryže pridáme kel, krúžky jarnej cibuľky a lístky špenátu. Tie necháme zvädnúť, čo trvá pár minút.

Keď je rizoto hotové, dochutíme ho kyslou smotanou, syrom, soľou a korením. Podávame s nasekanými vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept