Grilované kuracie prsia s bylinkovou marinádou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Spojte talianske bylinky, citrón, kuracie prsia a ten najšťavnatejší obed máte hotový. Recept je skvelý aj pre úplných začiatočníkov, zvládnete ho v 3 rýchlych krokoch. Pripravení na majsterský chuťový zážitok?

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pŕs
  • Hellmann's Samba omáčka
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička tymiánu
  • ½ lyžičky oregana
  • ½ lyžičky sušeného rozmarínu
  • ½ lyžičky sušenej bazalky
  • ¾ lyžičky soli
  • Čerstvé mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 citróny
  • Čerstvý rozmarín a tymián na ozdobu

Príprava

V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, bylinky, kôru aj šťavu z 1 citróna, pridajte soľ a korenie. Do tejto marinády naložte kuracie prsia a nechajte ich odpočívat aspoň pol hodinku, najlepšie cez noc.

Rozpáľte panvicu (alebo gril) a na olivovom oleji ogrilujte mäso z oboch strán spolu s plátkami druhého citróna. Mäso opekajte dozlatista, cca 3-4 minúty na každej strane, aby sa celé prepieklo. Potom mäso odstavte, prikryte pokrievkou a nechajte 2 minúty odpočívať.

Hotové kuracie prsia nakrájajte na plátky. Podávajte s Samba omáčkou a vašou obľúbenou prílohou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept