Grilované mäsové špízy s ananásom a kapustou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 55 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Kto by nemiloval špízy?

Ingrediencie

  • 200 g Hellmann’s omáčka k masu BBQ
  • 1 lyžica chili podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g kuracích pŕs
  • 250 g ananásu
  • 1 paprika
  • 1-2 červené cibule
  • 2 lyžice oleja

Príprava

Predhrejeme si rúru a pripravíme si marinádu – zmiešame grilovaciu omáčku, prelisovaný cesnak a korenie.

Mäso si nakrájame na dvojcentimetrové plátky a namarinujeme v polke pripravenej marinády. Necháme ho v chladničke asi pol hodiny.

Ananás, papriku aj červenú cibuľu si nakrájame na dvojcentimetrové kúsky. Pripravíme si špízy – na špajle napichujeme striedavo kúsky mäsa a zeleniny.

Špízy grilujeme a priebežne otáčame. Ideálna je teplota 150 stupňov – špíz je potom dokonale urobený po 10-12 minútach. Servírujeme so šalátom.

Ingrediencie Šalát

  • 200 g červenej kapusty (F50F)
  • 200 g listov z červenej repy (F50F)
  • 1-2 jablká
  • 50 g vlašských orechov (F50F)
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Petržlen

Príprava Šalát

Kapustu, repové listy a jablko si nakrájame na drobné prúžky. Zmiešame v mise s octom, olejom a drvenými orechmi. Na záver dozdobíme petržlenom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept