Hovädzí guláš s tekvicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 90 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Výborný pokrm kombinujúci výraznú chuť hovädzieho a tekvice. Skvelý obed alebo večera!

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 100 g mrkvy
  • 300 g húb
  • 200 g oranžových paradajok (F50F)
  • 1 kg tekvice (ideálne maslovej)
  • 150 g bielej fazule z konzervy (F50F)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 700 g hovädzieho mäsa
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • 1 bobkový list
  • 4 vetvičky tymianu
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • Hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Príprava

Všetku zeleninu vrátane húb nakrájame na malé kúsky, mäso na kocky veľké asi 1,5 centimetra.

Na olivovom oleji opečieme zeleninu do hneda a dáme stranou. Pridáme ešte trochu oleja a zasmažíme mäso. Keď je na povrchu pekne hnedé, nalejeme k nemu 500 ml horúcej vody, v ktorej sme si rozpustili bujón.

Pridáme ešte ďalší liter vody, cesnak a bylinky a varíme prikryté hodinu a pol. Čas od času skúšame, či je mäso mäkké.

Vo chvíli, keď je mäso dostatočne mäkké, pridáme opečenú zeleninu a bielu fazuľu, zakryjeme a prevaríme 5 minút. Osolíme, okoreníme a servírujeme.

Tip na záver : Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a pečivom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept