Hubovo-špenátová rýchla panvica á la stroganoff

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Stroganoff je pokrm pôvodne z Ruska, inak tiež známy ako minútkový hovädzí guláš. Na rozdiel od toho klasického zaberie len zlomok času. Dnešný recept ukáže, ako si takýto minútkový guláš pripraviť vo vegetariánskej verzii – miesto mäsa použijeme huby a špenát.

Ingrediencie

  • 600 g žampionov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g špenátu
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 červená cibuľa
  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Petržlen
  • 300 g varenej ryže (basmati alebo divoká)

Príprava

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a na strednom plameni opekáme 5 minút.

Pridáme plátky húb, papriku a prelisovaný cesnak a zľahka opečieme. Pozor, aby cesnak nezhorkol.

Potom zalejeme 200 ml vody, privedieme k varu a v zmesi rozpustíme bujón.

Stlmíme plameň a do omáčky vmiešame kyslú smotanu a špenát. Už nevaríme, len prehrievame.

Pridáme citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať a máme hotovo. Hubovo-špenátový stroganov podávame s varenou ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept