Indické kuracie kari

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 70 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Na kari je čarovné to, že v zásade všetko nahádžete do hrnca a potom už len necháte plameň všetky chute spojiť a rozvoňať. Báječný recept na večeru.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 20 g zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 600 g kuracích stehien bez kostí a kože
  • 1 lyžička kari
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 lyžička garam masaly
  • 2 citróny
  • 1 plechovka drvených paradajok (400 g)
  • 1 plechovka cíceru (400 g) (F50F)
  • 400 g batatov (F50F)
  • 15 g čerstvého koriandra
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón kurací
  • 1 lyžička koriandra

Príprava

Cibuľu rozpolíme, zázvor a cesnak nastrúhame najemno.

Na panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom kuracie stehná, ktoré sme si nakrájali na dvojcentimetrové kúsky.

Ku kurčaťu pridáme ostatné ingrediencie – všetko korenie, cesnak, zázvor, paradajky z plechovky, scedený cícer a batáty nakrájané na menšie kocky. Do panvice nalejeme tiež 1,5 litra horúcej vody, v ktorej sme si rozpustili bujón.

Varíme hodinu na strednom plameni. Osolíme, okoreníme a podávame s čerstvým koriandrom.

Tip na záver : Kari môžeme podávať s ryžou a bielym jogurtom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept