Indický dhal z červenej šošovice, paradajok a špenátu

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Červená šošovica je báječná strukovina – je zdravá ako jej kolegyne, ale oproti nim ju netreba namáčať a je hotová raz dva. Vyskúšajte recept na tento skvelý indický dhal z červenej šošovice, pikantného korenia, paradajok a špenátu. Dhal je tradičný indický pokrm – vlastne taká kaša naslano.

Ingrediencie

  • 325 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 l vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička rasce
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička nasekaného zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička chilli
  • 2 lyžičky garam masaly
  • 1 lyžička kurkumy
  • 800 g cherry paradajok (F50F)
  • 400 g baby špenátu (F50F)

Príprava

Čočku prepláchneme a potom uvaríme vo vode spolu s bujónom. Riadime sa návodom na obale, trvá to asi 15 minút. Dáme bokom.

Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno, zázvor a chilli. Smažíme, kým nie je cibuľa takmer sklovitá. Pridáme k nej pretlačený cesnak a chvíľku opečieme.

Do panvice pridáme garam masalu, kurkumu, polovičky cherry paradajok a hotovú šošovicu. Päť minút povaríme.

Vmiešame lístky umytého špenátu. Prehrievame, kým nezvädne.

Dhal je hotový – môžeme ho podávať len tak, alebo so štedrou porciou bieleho tučného jogurtu a čerstvým koriandrom.

Tip na záver : Dhal môžeme zjemniť kokosovým mliekom. Môžeme ho podávať s lahodným indickým chlebom naan.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept