Tento pšenovo-zeleninový šalát sa perfektne hodí na cesty. Jednoducho ho nandejte do uzatvárateľnej sklenenej nádoby, pribaľte si lyžicu a máte parádny a zdravý obed alebo večeru. Pšeno obsahuje množstvo minerálov a je prospešné pre naše črevá. Zároveň je prirodzene bezlepkové, takže skvelé aj pre všetkých celiatikov alebo tých, ktorí sa snažia lepku vyhýbať z iného dôvodu.
Ingrediencie
- 125 g jáhiel (F50F)
- 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
- 1 žltá paprika
- 1-2 jarné cibuľky
- 200 g uhorky
- 4 lyžice bieleho jogurtu
- 1 lyžica majonézy (odporúčame Hellmann's Originál)
- 1-2 lyžice octu
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie, sušená bazalka
- 100 g granátového jablka
- 1 lyžička ľanových semienok (F50F)
Príprava
V hrnci privedieme do varu vodu a rozpustíme v nej bujón. Potom v nej pripravíme pšeno – riadime sa návodom na obale.
Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na kúsky. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Uhorku umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na malé kocky. Z granátového jablka vydlabeme pomocou lyžice jadierka.
Pripravíme si dresing – zmiešame jogurt, majonézu, ocot, olivový olej a trošku vody. Dochutíme bazalkou. Osolíme a okoreníme.
Uvarené pšeno našuchoríme vidličkou a necháme trochu vychladnúť. Potom zmiešame s pripravenou zeleninou, jadierkami granátového jablka a zmiešame s dresingom. Ozdobíme ľanovými semienkami.
Šalát servírujeme, alebo ho preložíme do pohárov, ktoré uzavrieme a vezmeme so sebou, či už ideme do práce, alebo na výlet.
Recepty na každý deň
Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár