Príprava
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Hrášok prelejeme v sitku vriacou vodou a potom ho opečieme na oleji spolu s kockami mrkvy.
Ryžu zmiešame so zeleninou, osolíme a okoreníme. Podávame s cuketovo-avokádovým krémom.
Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť jednoduché „rizoto“ a k tomu svieži zelený krém z cukiet, avokáda a bazalky. Ide vlastne o takú obdobu pesta. To pokojne vyskúšajte aj na cestoviny – aj s nimi bude chutiť báječne.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Hrášok prelejeme v sitku vriacou vodou a potom ho opečieme na oleji spolu s kockami mrkvy.
Ryžu zmiešame so zeleninou, osolíme a okoreníme. Podávame s cuketovo-avokádovým krémom.
Cuketu umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Avokádo ošúpeme a odstránime kôstku, potom nakrájame na malé kocky.
Cuketu, avokádo, limetkovú šťavu, extra panenský olivový olej, bazalku a špenátové listy rozmixujeme v mixéri s trochou vody a soľou. Skontrolujeme konzistenciu – krém nesmie byť veľmi hustý. A pridáme nastrúhanú kôru z limetky a čierne korenie.
Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár