Jarná ryža s cuketovo-avokádovým krémom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť jednoduché „rizoto“ a k tomu svieži zelený krém z cukiet, avokáda a bazalky. Ide vlastne o takú obdobu pesta. To pokojne vyskúšajte aj na cestoviny – aj s nimi bude chutiť báječne.

Ingrediencie

  • 200 g guľatozrnnej ryže
  • ½ hrnčeka mrazeného hrášku
  • 2 mrkvy
  • Olivový olej

Príprava

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

Hrášok prelejeme v sitku vriacou vodou a potom ho opečieme na oleji spolu s kockami mrkvy.

Ryžu zmiešame so zeleninou, osolíme a okoreníme. Podávame s cuketovo-avokádovým krémom.

Ingrediencie Cuketovo-avokádový krém

  • 3 cukety
  • 1/2 avokáda
  • 1/2 limetky (šťava a nastrúhaná kôra)
  • Čierne korenie
  • 10 lístkov bazalky
  • 5 listov špenátu (F50F)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1g soli

Príprava Cuketovo-avokádový krém

Cuketu umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Avokádo ošúpeme a odstránime kôstku, potom nakrájame na malé kocky.

Cuketu, avokádo, limetkovú šťavu, extra panenský olivový olej, bazalku a špenátové listy rozmixujeme v mixéri s trochou vody a soľou. Skontrolujeme konzistenciu – krém nesmie byť veľmi hustý. A pridáme nastrúhanú kôru z limetky a čierne korenie.

Tip na záver : Do krému môžete na zjemnenie pridať lyžičku majonézy Hellmann's Vegan.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept