Príprava
Ako prvé dajte variť vajcia natvrdo a po uvarení ich nechajte vychladnúť. Potom si pripravte chrumkavé mandle s tekvicovými semienkami. Na panvici rozpustite maslo a zatiaľ čo sa rozpúšťa, nasekajte si mandle na menšie kúsky.
Nasekané mandle s tekvicovými semienkami pridajte spolu so slnečnicovými semienkami na panvicu. Pridajte med, 3 štipky soli a miešajte, kým sa med úplne nerozpustí. Ľahko stiahnite teplotu a miešajte zmes tak dlho, kým nezačne vytvárať lepkavé zhluky. Či je zmes hotová spoznáte podľa panvice, bude vyzerať suchá. Nezabudnite strážiť vajcia. Po 12 minútach by mali byť úplne uvarené.
Hotovú zmes s mandľami nechajte vychladnúť na papieri na pečenie, medzitým si pripravte základ šalátu: ochutenú majonézu.
K 6 lyžiciam majonézy pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a dijonskú horčicu. Zmes dôkladne premiešajte.
Šalát a hrášok dôkladne umyte, potom listy šalátu nakrájajte na menšie kúsky. Tie potom zmiešajte s polovicou hrášku a polovicou ochutenej majonézy. Dôkladne premiešajte tak, aby majonéza pokryla všetku zeleninu.
Poskladajte si celý šalát: vajcia olúpte a nakrájajte na štvrtiny, fetu rozdrolte na menšie kúsky. Na ozdobu pridajte zvyšnú polovicu hrášku a chrumkavú orieškovú zmes. Dochuťte zostávajúcou majonézou. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár