Jarný šalát s žeruchou a bylinkovou majonézou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento šalát kombinuje reďkovky, uhorky a šalát little gem. Najzaujímavejšie na ňom sú však bylinky, ktoré mu v kombinácii s majonézou dodávajú ten správny nádych.

Ingrediencie

  • 3 hlavičky little gem šalátu
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 hrsť žeruchových klíčkov
  • 1 šalotka
  • 1 hrsť slnečnicových semienok
  • 5 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica estragónu
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 lyžice petržlenu
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Soľ
  • Korenie

Príprava

Šalát umyte a nakrájajte na menšie kusy. Reďkovky so šalátovou uhorkou umyte a nakrájajte na tenké plátky, šalotku potom na prúžky.

Pripravte si bylinky: estragón, kôpor aj petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a zmiešajte. ¼ zmesi si odložte bokom.

Slnečnicové semienka nasucho opečte na panvici dozlatista, potom nechajte vychladnúť.

Majonézu zmiešajte s nasekanými bylinkami, vínnym octom, citrónovou šťavou, dochuťte podľa chuti soľou a korením.

Pripravenú zeleninu zmiešajte s bylinkovou majonézou, na záver ozdobte opečenými semienkami a čerstvými bylinkami. Môžete podávať ako prílohu, alebo samotný s opečenou bagetkou alebo ciabattou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept