Príprava
Šalát umyte a nakrájajte na menšie kusy. Reďkovky so šalátovou uhorkou umyte a nakrájajte na tenké plátky, šalotku potom na prúžky.
Pripravte si bylinky: estragón, kôpor aj petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a zmiešajte. ¼ zmesi si odložte bokom.
Slnečnicové semienka nasucho opečte na panvici dozlatista, potom nechajte vychladnúť.
Majonézu zmiešajte s nasekanými bylinkami, vínnym octom, citrónovou šťavou, dochuťte podľa chuti soľou a korením.
Pripravenú zeleninu zmiešajte s bylinkovou majonézou, na záver ozdobte opečenými semienkami a čerstvými bylinkami. Môžete podávať ako prílohu, alebo samotný s opečenou bagetkou alebo ciabattou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár