Jarný zemiakový šalát so špargľou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Keď je sezóna špargle, využite to a pripravte si tento skvelý šalát so zemiakmi, špargľou, reďkovkami a cukrovým hráškom. Je doplnený úžasnou majonézovou zálievkou, ktorá všetky chute pekne spojí.

Ingrediencie

  • 500 g malých skorých zemiakov (napr. typu grenailles)
  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 200 g cukrových hráškových strukov
  • 6 lyžíc majonézy Hellmann's
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 zväzok pažítky
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Korenie

Príprava

V osolenej vode uvarte zemiaky v šupke. Nechajte vychladnúť.

Špargľu umyte, zbavte spodných drevnatých častí a nakrájajte na cca 3-5 cm veľké kúsky. Potom ju zľahka polejte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a dajte grilovať do rúry na 180 C, kým nebude mať zlatistú farbu.

Hráškové struky umyte a pozdĺžne nakrájajte na polovice.

Reďkovky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pažítku nasekajte najemno.

Majonézu zmiešajte s lyžičkou horčice, lyžicou vínneho octu, ¾ nasekanej pažítky. Dochuťte soľou a korením.

Zemiaky podľa veľkosti nakrájajte na polovice či štvrtiny, vo veľkej mise ich zmiešajte so zvyšnou zeleninou (trochu hrášku, reďkoviek a špargle si nechajte bokom) a pridajte hlavnú hviezdu receptu: pažítkovú majonézu. Dôkladne premiešajte, aby boli rovnomerne pokryté všetky ingrediencie.

Hotový šalát môžete ozdobiť zvyšnou zeleninou a nasekanou pažítkou. Podľa chuti šalát dosoľte a okoreňte.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept