Príprava
V osolenej vode uvarte zemiaky v šupke. Nechajte vychladnúť.
Špargľu umyte, zbavte spodných drevnatých častí a nakrájajte na cca 3-5 cm veľké kúsky. Potom ju zľahka polejte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a dajte grilovať do rúry na 180 C, kým nebude mať zlatistú farbu.
Hráškové struky umyte a pozdĺžne nakrájajte na polovice.
Reďkovky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Pažítku nasekajte najemno.
Majonézu zmiešajte s lyžičkou horčice, lyžicou vínneho octu, ¾ nasekanej pažítky. Dochuťte soľou a korením.
Zemiaky podľa veľkosti nakrájajte na polovice či štvrtiny, vo veľkej mise ich zmiešajte so zvyšnou zeleninou (trochu hrášku, reďkoviek a špargle si nechajte bokom) a pridajte hlavnú hviezdu receptu: pažítkovú majonézu. Dôkladne premiešajte, aby boli rovnomerne pokryté všetky ingrediencie.
Hotový šalát môžete ozdobiť zvyšnou zeleninou a nasekanou pažítkou. Podľa chuti šalát dosoľte a okoreňte.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár