Kari karfiol s cícerom pečený v rúre

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Chrumkavý karfiol pečený v rúre je vďaka kari pekne pikantný. A vďaka cíceru ide zase o plnohodnotné, sýte a výživné jedlo. Spolu s citrónovou šťavou a koriandrom ide o letnú fresh dobrotu plnú chuti.

Ingrediencie

  • 1 karfiol, vrátane vonkajších listov
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 400 g hotovej cíceru
  • 2 zelenej papriky
  • 1 cibuľa
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 2 lyžice gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička karí
  • 1 lyžička karí
  • 10 ml oleja
  • 20 ml oleja
  • Korenie podľa chuti
  • Hrsť čerstvého koriandra

Príprava

Rúru predhrejeme na 200 °C. Karfiol rozoberieme na ružičky, listy dáme nabok. Bujón rozmiešame s olejom a touto pastou potrieme ružičky. Karfiol dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 10 minút.

Potom na karfiol nasypeme scedený cícer, karí a pridáme k nim nahrubo nasekané karfiolové listy. Premiešame a pečieme ďalších 12 až 15 minút.

Karfiol vyberieme z rúry a vmiešame doň listy baby špenátu.

Citrónovú šťavu aj kôru, koriander a korenie rozmixujeme na pastu. Tú vmiešame do karfiolu.

Opečený karfiol servírujeme s jogurtom a čerstvým koriandrom.

Tip na záver : Tenhle pečený květák je skvělý i jako příloha k masu nebo ke grilování. Případně ho servírujte samotný jako lehčí oběd či večeři.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept