Kari rýchla panvica s kuracím mäsom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Inšpirácia na rýchly obed či večeru nie je nikdy dosť. Preto určite oceníte aj tento jednoduchý recept na kuracie kari, vďaka ktorému máte parádny pokrm behom pol hodiny na stole.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 2 cibule
  • 50 g zázvoru
  • 1 škoricová tyčinka
  • 1 lyžička kari
  • 1 lyžička rímskeho kmínu
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 300 ml vody
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 600 g zelených fazuliek (F50F)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Koriander

Príprava

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno, škoricu, karí, rímsky kmín a nastrúhaný zázvor. Opekáme tri minúty.

Pridáme kuracie prsia, ktoré sme si nakrájali na 3 cm kúsky a opekáme asi 10 až 15 minút.

Ku kurčaťu pridáme paradajky a vriacu vodu, v ktorej sme si rozpustili bujón. Spolu s rozpolenými zelenými fazuľkami a citrónovou šťavou varíme ešte ďalších 10 minút.

Servírujeme s čerstvým koriandrom.

Tip na záver : Skvelou prílohou k tomuto kari je okrem ryže tiež quinoa alebo bulgur.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept