Krémová polievka zo zeleného špargle a bielej fazule

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Zelený chřest je prostě skvelý – okrem toho, že má prospešné účinky na naše zdravie, je aj chuťovo výborný. Keď ho skombinujete s bielymi fazuľami, môžete z neho uvariť túto delikátnu krémovú polievku. Je taká výživná, že vám s kúskom pečiva bohato postačí na obed alebo na večeru.

Ingrediencie

  • 500 g zeleného špargle
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka obľúbených fazule
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 l vody
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • Hrsť vlašských orechov
  • 80 g kyslej smotany
  • Kôpor

Príprava

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu, neskôr cesnak, aby sa rozvoňali.

Špargľu umyjeme, zbavíme tvrdých koncov a nakrájame na centimetrové kúsky. Fazuľu scedíme a prepláchneme. Do panvice pridáme špargľu a fazuľu a zľahka opečieme. Prilejeme vodu, ktorú privedieme k varu, a rozpustíme v nej bujón. Varíme do zmäknutia špargle.

Do polievky pridáme lístky špenátu a necháme zvädnúť. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.

Špargľovú polievku servírujeme s trochou kyslej smotany, drvenými vlašskými orechmi a troškou kôpru.

Tip na záver : Ak chceme, môžeme si časť špargľových špičiek dať bokom. Potom ich zľahka opečieme na panvici a polievku nimi ozdobíme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept