Príprava
Kuracie mäso vložte do misy a posypte talianskym korením, údenou paprikou, soľou a korením a nechajte aspoň 30 minút marinovať.
Zatiaľ čo sa kura marinuje, ošúpte si cibuľu a cesnak a oboje nasekajte nadrobno.
Rozpáľte panvicu s olivovým olejom, potom na nej opečte marinované kuracie mäso dozlatista. Pridajte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť, potom vsypte cesnak a restujte, kým sa nerozvonia.
Do zmesi pridajte noky a zľahka ich opečte, aby získali jemnú kôrku. Táto kombinácia vytvorí základ pre výborné gnocchi s kuracím mäsom.
Zmes podlejte vodou a osoľte cca ⅓ lyžičky soli. Potom zmes prikryte pokrievkou a za občasného miešania varte do zmäknutia nokov. Tesne pred koncom varenia pridajte aj umytý baby špenát. Ten teplom zredukuje svoj objem.
Do hotovej zmesi pridajte smotanu a vložte 1 Knorr Bohatý bujón kurací. Dobre premiešajte, aby sa bujón riadne rozpustil. Zasypte parmezánom a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Vznikne tak bohatá zamatovo jemná omáčka, ktorá úplne prepojí všetky chute pokrmu.
Gnocchi s kuracím mäsom podávajte ideálne ozdobené čerstvými bylinkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár